topbar

Ajankohtaista

1.10.2017

Uusia tukiasuntoja Uskilassa

Syksyllä 2017 Uskilaan valmistui neljä uutta tukiasuntoa asiakkaidemme itsenäistymistä tukemaan. Näissä yksiöissä on kaikissa omien kylpyhuoneiden lisäksi omat keittiöt. Uusien tukiasuntojemme kautta tuemme asiakkaidemme kasvua ja elämänpolkua ja kannustamme heitä ottamaan lisää vastuuta itselleen. Tukiasunnot tarjoavat mahdollisuuden itsenäistymiseen turvallisesti, sillä viereisen asumisyksikön palvelut ja sen vuorokauden ympäri palveleva henkilökunta ovat aina lähellä saatavilla ja tukena. Kuvia uusista asunnoista on nähtävillä Asuminen-sivullamme.


19.4.2017

Ravurin päivätoiminnalle Green Care -laatutodistus

Ravuri Oy:n päivätoiminnalle myönnettiin huhtikuussa Green Care -laatutodistus ensimmäisten toimijoiden joukossa Suomessa. Green Care Finland ry on luonnon hyvinvointivaikutuksiin perustuvaa palvelutoimintaa edistävä valtakunnallinen yhdistys. Luonnon elvyttävyys ja kokemuksellisuus ihmisten elämänlaadun ja hyvinvoinnin parantamiseksi ovat tärkeitä asioita sekä meillä päivätoiminnassa että yleisesti Green Caressa eli suomeksi luontohoivassa. LuontoHoiva-laatumerkki osoittaa, että olemme sitoutuneet toimimaan asiakaslähtöisesti ja vastuullisesti ammattialan ja Green Care Finland ry:n eettisten ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa laatumerkistä ja Green Caresta löytyy paljon yhdistyksen nettisivuilta http://www.gcfinland.fi/.


10.3.2017

Benny-kissa Huvikumpuun

Tällä viikolla Huvikumpuun muutti vuoden ikäinen Benny-kissa Päijät-Hämeen Eläinsuojelyhdistyksestä. Benny on kova kehräämään ja nukkuu mielellään sylissä. Paijailusta pitävä Benny sai hyvän kodin Huvikummusta, ja tuo samalla mieluisaa seuraa asukkaiden arkeen.


8.12.2016

Itsenäisyyspäivää juhlittiin Uskilassa

Uskilassa juhlistettiin tiistaina 6.12. itsenäisen Suomen 99-vuotista taivalta tyylikkäästi. Halusimme järjestää niin omille asiakkaillemme ja heidän omaisilleen kuin muillekin lähialueen erityisryhmille ikimuistoiset itsenäisyyspäivän juhlat. Linnan juhlien hengessä kaikki pukeutuivat parhaimpiinsa, ja kutsuvieraat kättelivät tilaisuuteen saapuessaan oman presidenttiparimme. Aloitusseremonioihin kuului alkupuheen ja -maljan lisäksi komeasti soinut Maamme-laulu, minkä jälkeen oli aika siirtyä nauttimaan teemaan sopivista tarjoiluista. Juhlan kruunasivat tanssit menevän paikallisen bändin tahdissa, ja tanssilattia täyttyikin nopeasti iloisista juhlijoista.

 

 

Nyt on aika kääntää katseet näistä tunnelmista kohti joulua, ja haluammekin toivottaa kaikille hyvää joulunodotusta!


16.11.2016

Uskilassa uusia eläimiä

Uskilalaiset saivat tällä viikolla seurakseen uusia eläimiä, kun parikymppiset punakorvakilpikonnat Marius ja Luigi muuttivat Espoosta Uskilan tiloihin. Luonnollisen muuttomatkastressin jälkeen kilpikonnapariskunta on asettunut hyvin tuttuun akvaarioonsa uudessa kodissaan. Kilpikonnien seurailu ja hoitaminen tarjoavat mielekästä puuhaa ja iloa uskilalaisten arkeen. Akvaarion viihtyisyyttä on jo paranneltu vesikasveilla ja lämpölampulla ja kilpikonnille on hankittu uusi erillinen ruokinta-allas. Tulevaisuus pitkäikäisten kilpikonnien kanssa näyttääkin valoisalta.


26.9.2016

Päivätoiminta vahvasti esillä Kauppaneuvos Jethrossa

Viikko alkoi Kiikun tallilla jännittävissä merkeissä sekä asiakkaille että henkilökunnalle, kun "Kauppaneuvos Jethro" -televisiosarjan Kiikun tallilla kuvattu jakso esitettiin maanantaina Nelosella. Hyvin Kiikun tallin päivätoiminnan hengen tavoittanut jakso toi meille mieleen upeat ja lämpimät muistot tuoreesta Jetin ja Diandran vierailusta. Kyseinen Jethron ohjelman toisen kauden viides jakso on katseltavissa Ruutu.fi-palvelussa.


19.7.2016

Asumisyksikön ja päivätoiminnan käynnistäminen Uskilassa

Ravuri Oy laajentaa toimintaansa Hollolan kirkonkylälle Uskilan luonnonkauniisiin maisemiin. Uskilaan nousee idyllinen 8-paikkainen erityisryhmien asumisyksikkö syksyllä 2016. Asumisyksikön tilat kunnostetaan vastaamaan moderneja tarpeita, samalla vanhaa perinteikkyyttä kunnioittaen. Uskilan kaunis hirsirunkoinen asumisyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista asumisen palvelua erityisryhmille ammattitaidolla ja täydellä sydämellä.

Uskilassa käynnistyy asumisyksikkörakennuksen kupeessa, entisen koulun tiloissa kesän 2016 aikana myös 40-paikkainen erityisryhmien päivätoiminta. Päivätoiminta toimii arkisin, tarjoten asiakkailleen psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia tukevaa monipuolista toimintaa kuntouttavalla sekä asiakkaita arvostavalla työskentelyotteella. Päivätoiminnan avarat ja monikäyttöiset tilat taipuvat niin pienryhmätoimintaan kuin suuremmankin ryhmän tarpeisiin. Esteettömät tilat muuntuvat moneksi: erilaiseen luovaan toimintaan tai vaikkapa kädentaitoihin ja keittiötöihin. Pihapiirissä on tilaa liikkua ja ihastella ympäröivää monimuotoista luontoa. Eläinten, kuten hevosten, ponien, koiran, kanien ja vuohien hoito onnistuu lähietäisyydellä sijaitsevalla Kiikun tallilla.

Pihan hoito aloitettu

 

Työskentelyn arvoina meillä ovat yksilöllisyys, yhteisöllisyys sekä asiakkaiden arvostava ja kunnioittava kohtaaminen. Toteutamme Green Care -ideologiaa luonnonläheisten arvojemme kautta tekemällä arkisia ekologisia valintoja, osallistamalla yksilöitä vastuullisesti koko yhteisön toimintaan sekä kunnioittamalla luontoa ja eläimiä.

Pelikentän iloja