topbar

Päivätoiminta

Päivätoiminta Kiikun tallilla

Ravuri Oy:n erityisryhmän päivätoiminta aloitti toimintansa 13.9.2004 Hollolassa Kiikun tallilla. Tätä ennen meillä oli jo hyvää kokemusta perhehoidosta, jonka ohelle päivätoiminnan aloittaminen oli luonnollinen kehitysaskel.

Päivätoiminta koostuu monenlaisista maatilan puuhista. Pääpaino on hevosissa ja poneissa, mutta myös vuohet, lehmät, kanit, kissat ja koira kaipaavat päivätoimintalaisten huolenpitoa. Päivätoiminnan uudet tilat valmistuivat kesällä 2010, ja ne mahdollistavat mm. osallistumisen ruoan valmistukseen, leipomiseen ja askarteluun.

Lisäksi lenkkeilemme idyllisessä maalaismiljöössä, ajamme poneilla ja ratsastamme hevosella. Hevosista kiinnostuneille lisää iloa tuo myös tallin hevosten seuraaminen ja kannustaminen yhdessä raveissa, sekä paikan päällä että television välityksellä.

Ravuri Oy:n luonnon positiivisia vaikutuksia ammattimaisesti ja vastuullisesti hyödyntävällle päivätoiminnalle on myönnetty keväällä 2017 Green Care Finland ry:n LuontoHoiva-laatumerkki.

 

Päivätoiminta Uskilassa

Päivätoiminnan aloitimme Uskilassa heinäkuussa 2016. Uskilan monipuoliset ja erityisryhmien tarpeiden mukaisesti perusteellisesti remontoidut tilat mahdollistavat paljon mielekästä uutta toimintaa. Urheilukentällä harrastetaan pallopelejä, ja talvella kenttä jäädytetään luistelukäyttöön. Musiikkia ja muita taiteita varten on tarjolla soittimia, ohjausta ja hyvät tilat. Keittiötyöt onnistuvat hyvin entisen koulun keittiössä. Erilaiset terapiamuodot mahdollistuvat myös Uskilassa, ja aistihuone on suunnitteilla rakennukseen. Lisäksi vanhan koulun perinteitä jatketaan siten, että asiakkaiden luku-, kirjoitus- ja laskutaitoja pidetään yllä säännöllisellä harjoittelulla.